Om oss

Blekinge består av många härliga profiler som utmärker sig lite extra. I Blekingepodden får du höra både kända och mindre kända personer som berättar sin historia.

Vi som driver Blekingepodden heter Maria Henriksson och Jenny Lenemark. Våra band knöts då vi arbetade som projektledare för Makt i Media. Folk skulle nog beskriva oss som ”speedade” och lite rastlösa som ständigt kommer på nya idéer. Att starta en podcast där människors berättelser lyfts är något vi pratat om länge. Vi tror nämligen att varje människa har en historia som är värd att lyssna till.

Mia_Jenny.jpg

Mia om Jenny
Jenny är nog en av de snällaste människorna jag känner. Hon är god rätt igenom. Man möter inte så många såna i sin livstid, så de man möter ska man ha vett att vara rädd om. Dessutom är hon snygg. Det är inte många som kan ståta med den kombon.

Katter är hennes liv. Hon brinner för katter speciellt de som varit lite utsatta, hon blir skitförbannad när hon får höra att folk inte kastrerar sina katter så det blir massa kattungar som kanske far illa.

Hon vill väldigt mycket, är en jäkel på att googla och ”utreda” saker och folk. Ständigt nya idéer en del helt orealistiska och omöjliga, men de omöjliga tar bara lite längre tid brukar hon säga. Det vi är lika på är att vi är lika speedade och en aning galna båda två. Kanske därför vi funkar så bra ihop.

Jenny om Mia
Mia är kvinnan med gasen i botten oavsett tid på dygnet. Hon älskar att stiga upp innan solen, brinner för sina pälsbollar som finns på gården i Kråkekull utanför Svängsta.

En stor passion Mia har är yoga. Hon njuter varje gång hon får tillfälle att sitta på sin färgglada yogamatta framför brasan. Mia är förmodligen en av de mest envisa människor jag känner. När hon väl har bestämt sig för något lägger hon ner sin själ för att lyckas.
Mias motto är: ”Det kan jag visst”.